Bostadskön

Information om vår bostadskö

LysekilsBostäder använder köpoängsprincipen för att tilldela lägenheter. För att stå i vår kö behöver du vara registrerad som sökande och kan på så sätt söka boende hos LysekilsBostäder. Som sökande får du ett poäng per dag i kön. Varje vecka läggs lediga lägenheter ut på vår hemsida som den som är registrerad kan söka. Av de som söker ledig lägenhet får de fem som har längst kötid erbjudande om visning.

Hur gör jag för att registrera mig? 

Under Mina sidor eller Logga in kan du registrera dig som sökande. Du måste ha en e-postadress för att kunna registrera dig. När du registrerar dig väljer du själv ett lösenord men nästa gång du loggar in på Mina Sidor kan du välja att logga in med Bank-Id.

 Bra att veta!

  1.  Du kan följa uthyrningsproceduren för varje lägenhet du är intresserad av, om visning pågår, om kontrakt är tecknat osv.
  2. Du kan prenumerera via e-post på lediga lägenheter som passar dina önskemål.
  3. Du kan själv gå in och ändra dina uppgifter i din intresseanmälan om du till exempel bytt telefonnummer, e-postadress, om du önskar söka annat område eller storlek på lägenhet.
  4. Man kan inte ha medsökande. Önskar två personer i samma hushåll söka lägenhet får man ansöka var och en för sig.
  5. Du måste själv aktualisera din intresseanmälan genom att logga in en gång om året och uppdatera din ansökan annars plockas du bort ur kön.
  6. När du tecknar ett hyresavtal för en lägenhet avslutas den aktuella ansökan och köpoängsaldot nollställs.

 

Grundkrav för dig önskar bo hos LysekilsBostäder

  1.  Alla som har fyllt 16 år är välkomna att ställa sig i vår bostadskö genom att registrera sig men den sökande måste ha fyllt 18 år för att kunna anmäla intresse för en lägenhet.
  2. Före kontraktsskrivning sker en sedvanlig kreditkontroll där vi gör en bedömning av din betalningsförmåga.
  3. Du skall inte ha några stora betalningsanmärkningar, någon hyresskuld eller på annat sätt ha misskött ditt tidigare boende samt ha goda referenser från tidigare hyresvärd.