Skaftö

Flygfoto över Skaftö

Skaftö ligger i Lysekils skärgård. På Skaftö ligger mindre samhällen såsom Fiskebäckskil, Grundsund, Rågårdsvik, Stockevik och Östersidan. Grundsund är ett av Sveriges sista levande genuina fiskelägen. Västkusten i Bohuslän har en unik skärgård med klippor & skär, fisk, skaldjur, sol & bad.

LysekilsBostäder AB har hyreslägenheter i Grundsund och Fiskebäckskil. I Grundsund har vi områdena  Vadstensberget och Skolberget, och inom Fiskebäckskil ett +65-boende på/vid Stenströmsbacken. 

Inom Skolberget finns dessutom en annan boendeform, ägarlägenheter som är en samfällighet i vilket det ingår 28 lägenheter, 2 - 4 rok. Föreningen drivs i dagsläget av en styrelse med ledamöter som äger sin egen lägenhet.

LysekilsBostäder AB äger idag 12 lägenheter av 28 och vår VD Christina Johansson är suppleant i styrelsen. Ansvar för drift och skötsel ligger idag hos föreningsstyrelsen som tagit över ansvaret för detta. Här har under en övergångsperiod funnits möjlighet att hyra en lägenhet på ett vanligt hyreskontrakt eller köpa sin lägenhet och därmed erhålla lagfart på samma sätt som när man köper en fastighet.

Bostadsområden på Skaftö:

Vadstensberget

Skolberget

Stenströmsbacken