Trygghetsboende

Slättegården

Har du fyllt 65 år och vill bo tryggt och bekvämt i centrala Lysekil? Då är Slättegården ett givet val!

Slättegården är ett boendekoncept där meningen är att göra livet lite enklare för dig som nått åldern 65 år. Allt är anpassat för att du ska ha det så bekvämt som möjligt, oavsett om du klarar dig själv eller behöver hjälp för att vardagen skall fungera. En förutsättning för att hyra en lägenhet på Slättegården är att en av er i hushållet är 65 år eller äldre.

Ett trygghetsboende är en helt vanligt hyresrätt för alla över 65 år. Skillnaden är att den sociala tillvaron och trygghetssituationen är avsevärt mer utvecklad. Du som boende har tillgång till gemensamma utrymmen som inbjuder till umgänge och andra boende. Här kan du lära känna dina grannar, laga mat, äta tillsammans, spela kort eller bara umgås. Det finns även en värd eller värdinna som hjälper till att främja gemenskap och aktiviteter på boendet.

All bekvämlighet man behöver

Parkering i källaren, därefter tre våningar som rymmer 33 välplanerade lägenheter med öppen planlösning. Samtliga lägenheter har stora inglasade balkonger som förlänger utesäsongen från tidig vår till sen höst. På plan fyra i toppen av byggnaden har man en magnifik utsikt mot Gullmarsfjorden. Här inryms gästlägenhet för besökare, stora gemensamhetsutrymmen för aktiviteter samt en läcker inglasad vinterträdgård för åretruntvistelse.

Stor omsorg har lagts vid planlösningar som underlättar det vardagliga livet med hög klass på materialval och utrustning som bl.a egen diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och porttelefon.

Innergården består av en vacker trädgård med sittbänkar där du kan njuta av grönska och fågelsång. För den trädgårdintresserade finns fina odlingslotter.

Utanför entrén mot Järnvägsgatan finns en anlagd av- och påstigningsficka samt bänkar att slå sig ned på när du väntar på att bli upphämtad eller bara vill vila en stund och i källarplan finns ett speciellt förrådsutrymme med laddfunktion för permobiler.

På Slättegården finns följande lägenhetstyper att välja på:

1:a 2:or 3:or
46 m2 60 m2 70 m2
  63 m2 74 m2
  66 m2  

Baksidan av ett hyreshus med grönskande träd och en spaljébåge i rostig metall Vyn från en inglasad balkong En stor gemensamhetslokal med vinkelkök stolar och bord Utsikt över havet och Lysekil med kyrkan i blickfång