Hållbarhet

 

Ekologisk hållbarhet


Vi på LysekilsBostäder har länge arbetat med energibesparingar och insatser på miljöområdet, engagerat oss i olika miljöinitiativ för ständiga förbättringar. Vår medverkan i Allmännyttans klimatinitiativ samt Klimatklivet innebär ytterligare fokus på dessa insatser. I det dagliga arbetet ligger fokus på att göra skillnad, i både stort som smått. Vår ambition är att använda resurser som energi och vatten så klokt och effektivt som möjligt samt att både ny-, till- och ombyggnationer byggs med hög miljöstandard. Vi arbetar för att minimera användningen och spridningen av miljöfarliga produkter och skapar förutsättningar för ansvarsfull hantering av avfall. Dessutom arbetar vi hela tiden för att utveckla vagnparken i en positiv riktning med tanke på miljön. På så sätt vill vi minska koldioxidutsläpp som bidrar till global uppvärmning. Vi ska inspirera och öka intresset för ett hållbart vardagsliv och för att minska vårt och hyresgästernas klimatavtryck.

Hållbarhet symbol kretslopp

 

 

 

Social hållbarhet


Social hållbarhet innebär för oss på LysekilsBostäder att vi är en engagerad aktör och samverkar med hyresgäster, kommunen och andra samarbetspartners. Vi utvecklar trygga och hälsosamma miljöer för människor i och kring våra fastigheter. Vi vill bidra till sysselsättning och ungdomars möjlighet att komma in på arbetsmarknaden samt vara en attraktiv arbetsgivare.
Förutom att fortsätta att tillhandahålla ett attraktivt och varierat bostadsutbud av god kvalitet och erbjuda bostäder för personer med särskilda behov eller som av olika skäl har en svag ställning på bostadsmarknaden, måste vi också ständigt utveckla hur vi hjälper hyresgäster som riskerar att hamna i problem med till exempel hyresbetalningen. Genom uppsökande verksamhet och information förebygger vi problem som annars kan leda till att de på sikt inte kan bo kvar i sin lägenhet. För oss är det också självklart med en rättvis och ansvarsfull uthyrning. Grannsamverkan är uppstartad i Badhusberget. Projektet handlar om att uppmana hyresgästerna att våga bry sig om varandra och agera vid misstanke om att något inte står rätt till. Ett dolt men stort problem idag är våld i nära relationer och med Grannsamverkan hoppas vi göra skillnad. Vi kommer fortsätta med trygghets- och trivselskapande åtgärder i våra områden.

 

 

 

Barn som arbetar i grupp

 

Ekologisk hållbarhet

Att LysekilsBostäder står på en stabil ekonomisk grund är en stor trygghet för såväl hyresgästerna som för vår ägare. LysekilsBostäder ska vara affärsmässiga i allt vi gör när vi utvecklar vår verksamhet.
Förutom att vi ska hushålla för att skapa en god ekonomi ska vi samtidigt ge rättvisa villkor för våra hyresgäster. LysekilsBostäder har ett nära samarbete med hyresgästföreningen och förhandlar om hyresjusteringar. Vid nyproduktion gör vi kloka investeringar, vilket just nu innebär i första hand bygga stadsnära där efterfrågan är som störst. Dessutom är målet att marknadsvärdet av våra nyproducerade boenden alltid ska motsvara produktionskostnaden och för varje investerad krona ska vi ha en krona kvar i värde. 
Korrekta hyreskalkyler, där avsättning för framtida underhållskostnader görs från första början, säkerställer en god förvaltning av fastigheterna och ger oss möjlighet att erbjuda den service som kunderna önskar. Att förvalta fastigheter kräver långsiktighet, där underhållsplanerna spelar en stor roll. Här arbetar vi med flerårsmodeller där behoven revideras löpande. Långsiktigheten i verksamheten skapar stora värden.

Hus på pengastapel