Kort om oss

 

 

Strandpromenaden i Lysekil

Kort om LysekilsBostäder

 

LysekilsBostäder är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Lysekils kommun. Vi har ca 1 200 lägenheter och ett 60-tal kommersiella lokaler. Vi erbjuder attraktiva bostäder med bredd och variation i en god boendemiljö.

Våra fastigheter finns i Lysekil centralort, Brastad, Brodalen, Fiskebäckskil och Grundsund. Vi är stolta över att kunna erbjuda boenden nära hav, grönytor, skog, - oavsett vart i kommunen du väljer att bosätta dig. Vi arbetar ständigt med utgångspunkten i att bidra till att göra Lysekils kommun attraktivt att bo och leva i och vill erbjuda ett trivsamt bostadsbestånd som håller god kvalitet.

Vi har ett uttalat kundfokus. En av våra viktigaste uppgifter är att ge våra hyresgäster den service de har rätt att förvänta sig när de bor hos oss. Vi lägger stort vikt vid att alla våra boenden upplevs som trygga, trevliga och välskötta, såväl inne i fastigheterna som ute i områdena.

De som bor i våra hus eller verkar i våra lokaler ska känna sig trygga med att vi arbetar strukturerat för att fastigheternas påverkan på klimat och miljö ska vara så liten som möjligt. För oss är även ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet en viktig del av vår vardag och styr dagligen våra beslut. Totalt bor cirka 2 000 Lysekilsbor i våra lägenheter och tillsammans kan vi verka för det hållbara samhället och göra skillnad!

 

Snabbfakta:

  • Vi är cirka 20 medarbetare i organisationen.
  • Vi ägs till 100 procent av Lysekil kommun.
  • Vi äger fastigheter i Central Lysekil, Brastad, Brodalen, Fiskebäckskil och Grundsund.
  • Vi äger och förvaltar cirka 1 174 lägenheter, 67 lokaler i Lysekils kommun.
  • Vi har nöjda hyresgäster, 89,7% är nöjda med den service vi erbjuder (Snittet i branschen är 81,6%)
  • Vi eftersträvar ett brett utbud av lägenheter vad gäller standard, hyra och läge.
  • Alla lägenheter och lokaler är hyresrätter, vilket betyder att du varken behöver kontantinsats eller renoveringskunskaper – och all service ingår i hyran.
  • Vår målsättning är att vi ska vara det självklara valet när du söker lägenhet i Lysekil.
 

Fågel med fyr i bakgrunden

 
Vår vision

"Det skall vara bekvämt och tryggt att bo hos LysekilsBostäder. Våra hyresgäster skall ha ett bekymmersfritt boende och känna trygghet"